Facebook платитиме 500 доларів за знайдені помилки

— 2 серпня 2011, 12:39

Соціальна мережа оголосила про запуск програми винагороди для тих, хто знаходить помилки, пов'язані з безпекою її сервісу. Плата починається від 500 доларів США і йде "в комплекті" з обіцянкою не переслідувати хакерів, пише Gazeta.ua.

Винагороду за знайдений баг в Facebook розміром від 500 доларів можуть отримати тільки ті експерти з безпеки, які керуються правилами соціальної мережі щодо розкриття чутливої ​​інформації. Тобто, простіше кажучи, не поширюють інформацію про знайдену уразливість до тих пір, поки інженери Facebook не полагодять недолік.

Представник Facebook офіційно заявив, що пробіли, пов'язані з безпекою, - а саме за них стане платити Facebook - закриваються компанією протягом доби після виявлення. Хакерам-розробникам також дозволять створювати тестові облікові записи в соціальній мережі й офіційно обіцяють не переслідувати їх.

Досі програма програма Facebook по роботі з хакерами не пропонувала матеріальної винагороди. Все, на що міг сподіватися експерт - це згадка на Facebook White Hats, а в одиничних випадках, як це сталося з відомим професіоналом в області злому iPhone, PlasyStation 3 та знаходження недоліків у різних веб-проектах Джорджем "geohot" Хотцом, і роботу в компанії.

Першою з великих технологічних компаній ще 2004 року плату за знайдені вразливості в системх стала пропонувати Mozilla. Торік до неї також приєдналася Google, готова віддати аж до 3000 доларів США за виявлену помилку в Chrome. Серед веб-сервісів досі ніхто офіційно не платив за знайдені помилки, тому й тут Facebook став першим.

Реклама:

Головне сьогодні