Мати та бабуся виставили на продаж 2-річного хлопчика

— 2 серпня 2011, 14:59

На Хмельниччині, в одному з сіл Старосинявського району, затримали 25-річну жінку та її 44-річну мати, котрі намагалися продати малолітню дитину.

Як розповіли Магнолії-ТВ у прес-службі УМВС України в Хмельницькій області, матір та бабуся визначили за хлопчика, якому ще не виповнилося й двох років, цілком прийнятну, на їхню думку, ціну в 50 тис. грн., але покупці почали торгуватися і збили ціну до 40 тисяч.

Бабуся хлопчика, яка була ініціатором продажу дитини, пояснює свій вчинок матеріальною скрутою, з якої вже давно не може вибратися її сім'я, адже ані вона, ані її чоловік ніде не працюють.

За словами матері сімейства, вона вирішила хоч трохи полегшити собі та старшій дочці життя, відселивши її в окремий будинок. Де взяти стільки грошей, підказав телевізор: якось вона побачила сюжет про торгівлю дітьми, який став моделлю для власних дій. Жінка порахувала, що в їхньому селі для того, щоб купити добротний будинок та облаштувати його, потрібно 40-50 тис. грн. Таку ціну й поставила за онука. Дочку прихилила на свій бік, переконуючи, що та самостійно двох дітей не потягне.

Правоохоронці затримали жінок під час передачі дитини та перерахунку грошей. Хлопчика одразу ж доправили в дитяче відділення Старосинявської центральної районної лікарні для повного обстеження, а його матір та бабуся опинилися за ґратами.

Наразі стосовно зловмисниць порушено кримінальну справу за ч.3 ст.149 "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини" Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Реклама:

Головне сьогодні