Юні велосипедисти проїдуть 2000 км до дня Незалежності

— 2 серпня 2011, 16:14

Дві тисячі кілометрів подолають юні велосипедисти Львівщини українськими містами та селами. Свій веломарафон вони присвятили 20-річчю Незалежності України.

Це, як повідомляє Радіо Свобода, найбільший дитячий веломарафон в України.

Маршрут юних велосипедистів із шахтарського містечка Соснівка, що на Львівщині, проляже через Івано-Франківськ, Чернівці, Кам'янець-Подільський, Вінницю, Умань, Черкаси, Золотоношу, Канів, Переяслав-Хмельницький, Київ, Житомир, Новоград-Волинський, Рівне і Луцьк. 2000 кілометрів семеро юних велосипедистів долатимуть протягом місяця.

Веломарафон проходить під гаслом "Хочемо жити у незалежній Україні" та сприятиме вихованню патріотизму і популяризації здорового способу життя, наголосила один із організаторів заходу Віра Олеш.

Дітлахи є членами Благодійного фонду "Еко-милосердя", створеного десять років тому у Соснівці батьками дітей, хворих на флюороз і гіпоплазію зубів. Тобто людьми, які проживають в екологічно забрудненій місцевості і хочуть привернути увагу до проблем екології.

Підліткам потрібно проявити неабияку сміливість і витривалість, щоб подолати маршрут поганими українськими дорогами, зауважив триразовий чемпіон з велоспорту Володимир Барановський. До того ж, українські водії не дуже на дорогах зважають на велосипедистів.

День Незалежності юні роверисти планують зустріти у Києві, а вже звідти вирушать додому.

Реклама:

Головне сьогодні