Аравійський принц збудує найвищий у світі хмарочос за 1,2 млрд. доларів

— 3 серпня 2011, 11:05

Аравійський мільярдер, принц аль-Валід ібн Талал ібн Абдель Азіз ас-Сауд вибрав Saudi Binladin Group для будівництва в Джидді найвищої вежі в світі, яка перевершить нинішнього рекордсмена - дубайський хмарочос Бурдж Халіфа (Burj Khalifa).

Як повідомляє Інтерфакс, із посиланням на Bloomberg, висота нової вежі Kingdom Tower перевищить 1 тис. метрів, а її будівництво коштуватиме 4,6 млрд. ріалів (1,2 млрд. доларів).

Про свій намір побудувати хмарочос аль-Валід оголосив ще три роки тому.

Будівництво вежі, в якій розташуються офіси, готель і квартири, планується завершити приблизно через п'ять років.

Новий хмарочос стане основним об'єктом при будівництві в Джидді комплексу Kingdom City, який оцінюється в 100 млрд. ріалів. Керуючою організацією при реалізації даного проекту виступає Emaar Properties PJSC, яка є найбільшою в Об'єднаних Арабських Еміратах оператором-забудовником. Дана компанія управляла будівництвом вежі Бурдж Дубай, висота якої становить 828 метрів.

Утім, будівництво нової вежі не допоможе Саудівській Аравії вирішити проблему з браком житлового фонду. У державі протягом наступних п'яти років необхідно будувати близько 900 будинків щодня для того, аби задовольнити високий попит на житло з боку населення, яке за останні 40 років зросло в 4 рази - до 28,7 млн. ​​осіб.

Реклама:

Головне сьогодні