Білоруси просять не позбавляти їх субсидій за поїздку на базар до Хмельницького

— 3 серпня 2011, 14:19

Шоп-тур до Хмельницького не повинен служити підставою для скасування малозабезпеченим та багатодітним сім'ям державної адресної соціальної допомоги (ДАСП) у вигляді щомісячних соціальних виплат.

Таку позицію відомства висловила начальник відділу розвитку та координації соціальної допомоги та соціального обслуговування Міністерства праці та соціального захисту Білорусі Тетяна Федорова, яку цитує ZN.ua.

Тетяна Федорова нагадала, що відповідно до указу Президента громадяни, які протягом останніх 12 місяців здійснили виїзний туризм, їхні сім'ї не мають право на призначення ДАСП у вигляді щомісячної соціальної допомоги.

"Нами рекомендовано виїзди до Хмельницького, короткочасні, не довготривалі, не вважати за виїзний туризм. Але, на жаль, фінансові органи сприймають це як виїзний туризм", - констатувала представник Мінпраці та соцзахисту, підкресливши, що відомство йде назустріч громадянам, розуміючи, що вони таким чином вирішують свої проблеми.

За словами Тетяни Федорової, назріла необхідність коригування законодавства в плані розширення поняття виїзний туризм. З цією метою планується внести зміни до указу від 14 вересня 2009 року № 458 "Про державну адресну соціальну допомогу".

Зокрема, планується до виїзного туризму не відносити виїзд громадян за межі республіки для відвідування близьких родичів, які їх зобов'язані за законом утримувати, на похорон, важливі особисто-сімейні заходи.

ДАСП надається у вигляді щомісячної соціальної допомоги, одноразової соцдопомоги і соціальної допомоги на оплату технічних засобів соціальної реабілітації. У Білорусі за січень-червень поточного року ДАСП надано 67,2 тис. осіб на загальну суму близько Br 25,6 млрд. Основними одержувачами ДАСП продовжують залишатися багатодітні та неповні сім'ї (60% від загального числа одержувачів щомісячної та одноразової соціальної допомоги).

Реклама:

Головне сьогодні