Християнка звернулася до суду через брюки

— 3 серпня 2011, 16:12

Британська акушерка Ханна Едевоул подала позов проти лікарні, де її хотіли змусити надягати до операційної спеціальний медичний костюм. Вона посилається на Біблію, де жінок закликають не носити чоловічого одягу, тобто брюк.

45-річна акушерка звинувачує мережу BHR University Hospitals NHS Trust у релігійній дискримінації та "харрасменті", пише The Telegraph.

Ханна наголошує, що її колегам-мусульманкам носити на роботі хіджаб ніхто не забороняє. Вона ж уважає своїм обов'язком ходити лише в сукні.

"Читання Біблії завжди давало мені сили. Я вірю в те, що Біблія - це істина, та в те, що її словам варто слідувати всім серцем", - повідомила суду Едевоул.

Коли Ханна навідріз відмовилася надягати брюки перед виконанням кесаревого розтину, її перевели до післяпологового відділення.

"Я знаю, що в багатьох лікарнях носять спідниці та сукні, а цього б не було, якби справді існував ризик інфекцій. Вони ж (керівники) не слухали та були до мене такими сердитими. Така нетолерантність щодо моїх релігійних потреб завдала мені травми", - розповіла позивачка.

У вівторок суд із трудових справ, розглянувши заяву Едевоул, виніс рішення не на її користь. Вимогу лікарні щодо форми одягу назвали легітимною і такою, що відповідає меті контролю поширення інфекцій.

Реклама:

Головне сьогодні