Хакери розкрили особисті дані більше мільйона корейців

— 4 серпня 2011, 11:10

Як повідомляє газета, швидкий пошук на китайському сайті Baidu з використанням ключової фрази "корейські номери соціального страхування" видає понад мільйон результатів.

За даними "The Korea Herald", багато сайтів КНР пропонують купити всього за 100 вон ($0.09) особисту інформацію людей, включаючи номери соціального страхування, адреси, номери мобільних телефонів і навіть відомості про те, коли і який тип кредитної картки оформив власник, повідомляє Інтерфакс.

За одним з посилань видання виявило документ, в якому перераховані імена та номери соціального страхування корейських резидентів, які проживають в Китаї. "Тільки за 10 днів сайт відвідало 2200 користувачів, а скачало документ понад 130", - повідомляє "The Korea Herald".

Крім того, тут розміщена інформація, що дозволяє будь-якому користувачеві отримати доступ до номерів соціального страхування понад 5 тис. зареєстрованих жителів Південної Кореї.

Основна частина користувачів КНР, зазначає газета, використовує корейські ідентифікаційні номери для доступу до ігрових корейських сайтів. Адже для реєстрації на них користувачеві необхідно вказати номер соціального страхування.

Видання зазначає, що кількість корейських номерів, доступних в китайському кіберпросторі, буде зростати, адже корпоративні та урядові сайти Південної Кореї зламуються хакерами регулярно.

"Остання хакерська атака, здійснена з китайської IP минулого тижня, зробила доступними дані близько 35 мільйонів користувачів Cyworld і Nate, обидва сайти керуються компанією" SK Communications ", - нагадує газета.

Посольство Південної Кореї в Китаї звернулося до уряду КНР з вимогою зупинити поширення особистої інформації корейських резидентів в мережі. Але китайська влада ніяк не відреагували на їхній заклик, відзначає видання "The Korea Herald".

Реклама:

Головне сьогодні