Лондон хоче стати столицею олігархів

— 4 серпня 2011, 13:11

Минулого тижня європейський хедж-фонд Orion Capital придбав під будівництво землю в Челсі - одному з найфешенебельніших районів Лондона, пише Дело.

Вартість проекту оцінюється сьогодні в 500 млн. доларів (300 млн. фунтів стерлінгів). У комплексі під назвою Glebe (англійський варіант імені Гліб, також це слово означає "церковна земля"), проект якого розробив британський архітектор Норман Фостер, буде будівля з шістьма квартирами і пентхаусом, а також дві окремі вілли, приблизна ціна яких - 25-35 млн. фунтів (41-57 млн. ​​доларів).

Orion Capital розраховує як на місцевих, так і на іноземних покупців, але готовий продати весь комплекс повністю одній родині, якщо вона побажає його використовувати як закриту резиденції.

Інвестори впевнені, що ідея себе виправдає, і мають намір закріпитися на одужуючому ринку нерухомості.

Видання зазначає, що попит на елітне житло в Лондоні залишається стабільно високим, ціни в цілому по ринку повернулися до докризових показників, а в ряді випадків навіть перевершили їх.

У червні середня орендна плата в місті перевищила 1 тисячу фунтів (1,6 тисячі доларів).

За даними компанії Knight Frank, яка є ко-ексклюзивним агентом по реалізації квартир в One Hyde Park, до листопада 2010-го року (тобто ще до відкриття) більше половини апартаментів в комплексі були продані, а сумарний обсяг продажів досяг 900 000 000 фунтів стерлінгів.

У квітні цього року було продано найдорожчу квартиру Лондона, розташовану в цьому комплексі. Її власником став найбагатший бізнесмен України Рінат Ахметов. Апартаменти коштували йому 136 млн. фунтів стерлінгів, ще 60 млн. він витратить на ремонт.

Реклама:

Головне сьогодні