Google звинуватив Apple та Microsoft у змові проти Android

— 4 серпня 2011, 14:54

Це було зроблено безпосередньо через офіційний блог Google, в якому один з віце-президентів компанії, Девід Драммонд, розповів про проблеми, що супроводжують мобільну ОС Android.

За його словами, атака на неї була "організована та спланована" Apple, Microsoft, Oracle та іншими компаніями, що використовують патенти в якості конкурентної зброї, пише Watcher.

Як приклад, Драммонд наводить позови Microsoft до Samsung та Barnes & Noble і позови Apple до HTC і Motorola. В усіх випадках об'єктом спору був Android та пристрої, що створюються на його платформі.

Окрім того, на думку Драммонда, Microsoft, Apple та кілька інших компаній спеціально об'єдналися для того, щоб виграти боротьбу за патенти Nortel (6 тис. найменувань) на аукціоні - і виграли її, хоча Google був готовий заплатити $4 млрд.

"Патенти раніше використовувались для заохочення інновацій. Зараз вони стали слугувати зброєю проти них", - йдеться у блозі Google.

Саме завдяки володінню патентами компанія Microsoft може заробляти чималі кошти на Android - одна лише HTC виплатила їй $150 млн. Це більше, ніж Microsoft отримала завдяки власній платформі - Windows Phone 7.

Реклама:

Головне сьогодні