Виробника ляльки Barbie звинуватили у шпинунстві

— 5 серпня 2011, 13:10

4 серпня окружний суд міста Санта-Ана (штат Каліфорнія) визнав компанію винною і зобов'язав її виплатити конкуренту понад 309 000 000 доларів. Такою є компенсація за завдані збитки і вимушені судові витрати потерпілої сторони - компанії MGA Entertainment, повідомляють Вести.ru.

У минулому році MGA подала в суд на монополіста ринку, звинувативши його у веденні промислового шпигунства протягом мінімум 15-ти років і розкраданні комерційних таємниць конкурентів, що стосуються понад 50-ти найменувань товарів.

Суть позову зводилася до того, що співробітники Mattel за дорученням керівництва довгі роки вели розвідку в залах конкуруючих фірм на виставках іграшок по всьому світу.

Діючи під вигаданими іменами, "шпигуни" займалися крадіжкою ідей, вивчаючи цінову політику і особливості рекламних компаній не тільки MGA, але і фірм Lego, Sony і Hasbro. Звіти про відвідування виставок лягали на стіл начальству, яке таким чином отримувало перевагу в розробці стратегії просування власних товарів на ринок.

Mattel також позбавили ​​авторських прав на популярні ляльки Bratz. Автором їх дизайну та дизайну Barbie є Картер Брайант.

Останній продав ескізи Bratz компанії MGA до звільнення з Mattel, яка заявила права на ляльки. Проте суд встановив, що авторські права належать MGA, оскільки саме ця компанія розробила проект, створивши високий попит на даний товар.

Реклама:

Головне сьогодні