Учені НАСА знайшли воду на Марсі

— 5 серпня 2011, 15:50

За даними вчених, які цитує Вести.ru, отримані з супутника знімки дозволяють побачити на схилах гір, розташованих в середніх широтах південної півкулі Червоної планети, темні смуги, які збільшуються в розмірах у період весни і літа і знову зникають до зими.

Керівник програми НАСА з вивчення знімків Марса широкого дозволу Альфред Мак'юен з університету штату Арізона зазначив, що "на даний момент фахівці припускають, що ці смуги є потоками солоної води".

"Ці темні лінії не схожі на інші види об'єктів на схилах марсіанських гір, - розповів провідний вчений проекту МРС Річард Цурек з лабораторії з розробки ракетних і реактивних двигунів НАСА.

Ймовірні струмки шириною від 0,5-5 метрів досягають в довжину декількох сотень метрів. Згідно з отриманими знімками, в теплу пору року ці смуги змінюють колір.

"Говорити про повне розуміння природи даних смуг ще рано, - вважає вчений Альфред Мак'юен. - Поки їх походження і фізичні особливості для нас є загадкою. Однак ми сподіваємося розгадати її за допомогою лабораторних експериментів і подальших спостережень".

Реклама:

Головне сьогодні