Створено найбільшу пляшку для вина. Фото

— 8 серпня 2011, 10:44

Рекорди у виноробстві уже не рідкість. Так, у липні 2011-го року в Цюріху був поставлений новий світовий рекорд - виготовлено найбільшу винну пляшку, яка наповнена вином, бленд якого складається з сортів винограду Піно Нуар і Дорнфельдер. Сама пляшка була виготовлена в Rickenbach.

Пляшка стоятиме ще місяць і чекатиме 2-го вересня, коли її урочисто відкриють, а вміст продадуть відвідувачам по 7 франків за келих. Гігантську пляшку утримує не менш гігантська підставка, виготовлена місцевими теслями.

Факт виготовлення такої гігантської винної тари вже офіційно зафіксований у Книзі рекордів Гіннеса на початку серпня цього року. На офіційне визнання і оформлення цього рекорду необхідно близько одного місяця, тому і було вирішено виставити пляшку на огляд вже зараз, за декілька тижнів до урочистого відкриття.

Поки ще не відомо, як буде відкорковуватися пляшка. Організатори цього заходу обіцяють вирішити це питання до вересня.

Величезна пляшка висотою 3,8 метра може вмістити в себе 2011 літрів вина, або 2681 пляшок по 0,75 мл кожна. Діаметр пляшки становить близько метра. Ії вага разом з підставкою становить близько 3-х тонн.

Попередній рекорд виготовлення найбільшої винної пляшки в світі зафіксовано у Фріулі (Італія). Обсяг пляшки, наповненої червоним вином, складає 510 літрів, тобто майже в чотири рази менше нинішньої.

Реклама:

Головне сьогодні