У Бразилії відбулася церемонія колективного розлучення

— 8 серпня 2011, 11:30

В рамках державної програми "Доступна юстиція" розлучилися безкоштовно сім'ї з низькими доходами з муніципії Арапутанга штату Мату-Гроссу, повідомляє Вести.ru.

Провести церемонію одночасного безкоштовного розлучення для сімей, чий дохід не перевищує 1000 реалів (636 доларів США) взявся суддя Жоржі Мартінс. Головна умова - розлучення повинно відбуватися за згодою обох сторін при взаємній відмові від майнових претензій та позовів.

Всі учасники масової церемонії розлучення виглядали вельми задоволеними, адже у Бразилії, розлучення, навіть якщо відбувається за згодою обох половин, вважається справою нешвидкою і недешевою. Тому у бразильській глибинці чоловік і дружина просто перестають жити разом.

Однак з правової точки зору шлюб, що розпався де-факто, все ще зберігається де-юре. Тобто якщо хтось забажає одружитися знову, можуть виникнути проблеми, адже багатоженство в католицькій Бразилії поза законом.

За словами судді Жоржі Мартінса, спростити процедуру розлучення допомогла прийнята торік конституційна поправка.

"Багато хто не знає, але тепер за взаємною згодою розлучитися можна вже на наступний день після одруження. Раніше, від моменту подачі заяви про розлучення до розірвання шлюбних зобов'язань, доводилося чекати рік або ж потрібно було довести в суді, що подружжя де-факто живуть окремо вже як мінімум два роки ", - пояснив юрист.

Реклама:

Головне сьогодні