У вихідні на Землі зафіксували сильну магнітну бурю

— 8 серпня 2011, 14:07

Про це повідомили російські вчені із Фізичного інституту ім. Лебедєва. Вони вважають, що буря накрила землю в ніч із п'ятниці на суботу, але її вплив відчуватиметься ще декілька днів, повідомляє Сегодня.

Утім, українські вчені вважають що галас навколо бурі було дещо перевищено. Вони звертають увагу на те, що останнім часом з'являється велика кількість таких повідомлень. Так, у червні британські вчені також говорили про найстрашнішу магнітну бурю за останні 150 років, однак нічого такого у ті дні не відбувалося.

"Проблема надумана. Із п'ятниці на суботу ми зафіксували бурю лише 6-7 балів", - заспокоює заввідділу сонячної активності Астрономічної обсерваторії КНУ ім. Шевченко Всеволод Лозицький.

За його словами нічого страшного за цієї активності не відбувається. Її можуть трохи відчути апарати у космосі, але людина захищена від впливу спалахів атмосферою.

За словами астролога Андрія Андрієва, магнітні бурі впливають на долі людей. Він вважає, що у цей період людина відчуває пригніченість, збентеженість, страх перед майбутнім.

В свою чергу, медики кажуть про фізичний дискомфорт, який відчувають у період бурі метеозалежні люди. Зазвичай, вони жаліються на головний біль, зміни тиску і настрою, може підвищитися цукор у крові у діабетиків. Лікарі говорять: щоб безболісно пережити бурю, треба готуватися заздалегідь.

Реклама:

Головне сьогодні