Помірне вживання алкоголю продовжить життя?

— 1 вересня 2011, 15:32

Про це йдеться у дослідженні групи американських медиків Федерального колумбійського Центру з контролю і профілактики захворювань, повідомляє discus.org.

Дослідники дійшли висновку, що чотири головних складові здорового способу життя, а саме: фізичні вправи, здорове харчування, відмова від паління та вживання алкоголю у помірних кількостях, істотно знижують смертність від цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.

Крім того, найбільшу користь помірне споживання якісного алкоголю принесе, якщо поєднати його з трьома іншими факторами (здорова їжа, фізичні вправи, відмова від куріння).

Під помірним споживанням алкоголю мається на увазі вживання не більше однієї порції алкоголю в день для жінок і не більше двох порцій алкоголю - для чоловіків.

За даними документу "Дієтичні принципи для американців 2010 р.", стандартна порція алкоголю - це близько 40 гр міцних (40-градусних) спиртних напоїв, 140 гр вина (12-градусного) або 340 гр пива (5-градусного). У кожній такій стандартній порції міститься близько 17 гр алкоголю.

Реклама:

Головне сьогодні