Складено рейтинг найбільш ворожих країн шенгенської зони

— 2 вересня 2011, 11:35

Про це свідчать дані аналізу газети Дело, в якому використовувався звіт Генерального директорату із питань юстиції, свободи та безпеки Єврокомісії.

Причина проста: ці країни часто просять надати дані, котрі не просто носять приватний характер, але й іноді можуть трактуватися як дискримінаційні. До прикладу, у тих, хто збирається до родичів чи коханих, можуть вимагати фото чи особисту переписку, що підтверджує близькість із рідними.

Так, в Італійському посольстві показник відмов під час видачі віз українцям складає 8,4 відмов від загальної кількості заявок. "Італійці бояться, що українці стануть нелегальними трудовими мігрантами, тому так критично і відносяться до видачі віз", - каже співробітник одної із туристичних агенцій.

На другому місті знаходиться Латвія, рівень відмов якої становить 8,06%. Причина таких частих відмов: Латвія - нова країна Шенгенської зони і туди звертається багато туристів, з метою нелегального проживання. Те саме можна сказати і про Чехію - 5,74% відмов українцям.

Третє місце можна віддати Естонії - 7,84%. Далі прямує Бельгія (7,79%) та Кіпр (6,66%). Однак і кількість поданих заявок у ці країни не перевищує 10-ти тисяч.

Цікаво, що Італія більше всього видає віз чоловікам, а от у Німеччині із задоволенням приймають жінок. Рівень відмов німецьким посольством у візах для українців дорівнює 6,32%. При цьому кількість запитів до цієї країни перебільшило 103 тисячі, а отримали довгоочікуваний документ 907 тисяч осіб.

Разом з тим спостерігається ряд порушень положень Угоди окремими дипломатичними та консульськими установами держав-членів ЄС. За оцінкою української сторони, залишаються надмірними вимоги щодо великої кількості допоміжних документів, які повинні подавати громадяни України для оформлення шенгенських віз.

Також спостерігаються випадки невмотивованого ухилення від видачі багаторазових віз терміном дії від одного до п'яти років громадянам з позитивною візовою історією, що призводить до латентного подорожчання вартості візи.

Рейтинг найбільш дружніх країн шенгенської зони можна прочитати тут >>>

Реклама:

Головне сьогодні