Діоксид сірки має позитивний вплив на склад ягід винограду?

— 2 вересня 2011, 13:37

Так, вони виявили, що він підвищує рівень антиоксидантів і протигрибкові властивості ягід, повідомляє видання Decanter.com.

Дане дослідження проводилося на столових сортах винограду. Отримані в результаті дослідів дані про діоксид сірки, допоможуть виноробам зрозуміти механізм реакції винограду на цю речовину, і знайти найкращу альтернативу при виготовленні вин, яка не буде мати негативних наслідків для здоров'я.

Так, вчені припускають, що можливою заміною діоксиду сірки можуть стати озон і лізоцим, які вже застосовуються деякими винзаводами для гальмування малолактичної ферментації замість діоксиду сірки.

Діоксид сірки - хімічна речовина, яка широко використовується в технологіях виробництва вина в цілях стабілізації дії на мікрофлору виноградного сусла. До того ж, діоксид є хорошим антиоксидантом і не дає натуральним сухим винам окислюватися. Адже ця речовина часто є об'єктом нападок з боку прихильників руху виробництва натурального вина.

Численні наукові дослідження, які вже неодноразово проводилися вченими з різних країн, показують його нешкідливість при використанні в дозволених дозах, до 300 мг на літр.

У той же час, враховуючи потенційну небезпеку діоксиду сірки при передозуванні, винороби прагнуть звести його застосування до мінімуму, намагаючись обирати мінімальні дозування при обробці виноматеріалів.

Реклама:

Головне сьогодні