Знесуть частину лікарні "Охматдит"

— 5 вересня 2011, 10:12

Утім, як заявляє гендиректор "Охматдиту" Юрій Гладуш, знесення 4-х корпусів лікарні "Охматдит" не передбачає скорочення ліжок і не вплине на якість надання медичної допомоги, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За його словами, лікарня розташована в 14 медичних корпусах, які побудовані у 1884-1986 роках.

Процент зносу деяких з них досягає 100%, і капітальний ремонт проблему не вирішить, переконаний гендиректор.

Тому, наголосив Гладуш, давно існує гостра необхідність у побудові нового сучасного корпусу.

"Важливо, що під час будівництва лікарня продовжить надавати допомогу у звичайному режимі - ліжка скорочуватися не будуть і якість надання медичної допомоги не зміниться. Так, зберігаються всі 40 ліжок відділення ендокринології, 40 ліжок відділення гінекології дитячого та підліткового віку, 30 ліжок ЛОР- відділення, 20 ліжок інфекційно-боксованого діагностичного відділення. Цих ліжок більш, ніж достатньо для надання високо спеціалізованої медичної допомоги", - підкреслив Гладуш.

Орієнтовно новий багатофункціональний медичний корпус матиме загальну площу 63 тисячі кв.м, що в 20 разів більше, аніж та територія, яку зараз займають 4 корпуси, що готуються до знесення (3 тис. кв.м)

Відповідно до проектних пропозицій розбудови нового корпусу лікарні "Охматдит" на 1, 2 поверхах функціонуватиме приймальне відділення, 3,4 поверх - відділення онкогематології і трансплантації кісткового мозку.

5 поверх буде технічним для забезпечення повітрям відділення онкогематології і трансплантації кісткового мозку, на 6,7,8 поверхах будуть нові операційні, в тому числі септичні, відділення абдомінальної, торакальної і нейрохірургії та реанімації, 9 поверх - технічний для забезпечення повітрям даного корпусу.

Планується, що підготовчі роботи, які включатимуть знесення 4 старих корпусів, підготовчі технічні роботи, риття котловану, розпочнуться у вересні. У жовтні-листопаді будуть здійснюватися роботи по закладенню фундаменту, які мають закінчитися до кінця року.

Як повідомлялося раніше, влада має намір знести частину дитячої лікарні "Охматдит", а на цьому місці побудувати один корпус та, нібито, готель до Євро-2012.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні