Від Італії відокремилося ціле місто

— 5 вересня 2011, 11:29

Невелике місто в центрі Італії оголосило себе незалежним і обзавелося власною валютою.

На цей крок влада Філеттіно, розташованого в 100 км на схід від Риму, пішло на знак протесту проти заходів зі скорочення держвидатків.

У населеному пункті живе всього 550 чоловік, і в рамках програми урізання адміністративних витрат йому належить стати частиною сусіднього міста Треві.

Церез ці змін мер Філеттіно Луці Селларі втрачає роботу, і цей факт наштовхнув його на думку про те, щоб оголосити місто окремої територіальною одиницею.

Селларі придумав випускати міську валюту під назвою "фіоріто". На зворотному боці банкнот зображено його обличчя.

Гроші вже почали приймати місцеві магазини, а туристи, які раптово з'явилися на тихих вуличках міста, купують фіоріто як сувенір, пише ВВС .

Мер стверджує, що більшість в країні сприйняли ідею незалежності Філеттіно з великим ентузіазмом.

По всій Італії міста з населенням в 1000 чоловік і менше в жаху від планів уряду позбавити їх власного управління, об'єднавши з більшими населеними пунктами.

Згадавши історію своєї країни, яка довгий час складалася з міст- держав з відокремленими традиціями і діалектами, майже 2000 обурених мерів в знак протесту повернули символічні міські ключі.

Інші градоначальники заявили, що з розпростертими обіймами приймуть біженців з Лівії, щоб число їх підопічних перевищило тисячу.

Гнів місцевих рад виявився настільки сильний, що коаліційному уряду Сильвіо Берлусконі, можливо, доведеться переглянути свої плани.

Тим часом, Філеттіно - у якого також є свій герб і вебсайт - став центром уваги міжнародних ЗМІ.

А Лука Селларі впевнений, що його нове місто-держава чекає велике майбутнє. Зрештою, раніше в Італії були десятки подібного роду князівств, а республіка Сан-Марино продовжує існувати і процвітати.

Реклама:

Головне сьогодні