Жінки страждають від депресії частіше за чоловіків - учені

— 5 вересня 2011, 17:22

Поясненням цьому може бути те, що вони вимушені "жонглювати" власною сім'єю та роботою, відчайдушно намагаюсь упоратися з усім.

інки в середньому страждають від депресії у 2,5 рази частіше, ніж чоловіки. Причому більшість випадків цієї недуги припадає на репродуктивний вік. Жінки віком від 25 до 40 років у 3-4 рази частіше за чоловіків потерпають від депресії.

Про це пише The Telegraph.

"Шлюб, вочевидь, знижує ризик депресії в чоловіків, у жінок він цей ризик збільшує", - каже один з авторів дослідження, представник Дрезденського технологічного університету Ганс Ульріх Віттчен.

"У жінок можна побачити неймовірно високий рівень випадків депресії і той час, коли в них народжуються діти, коли вони ростять дітей, коли вони намагаються впоратися з подвійною відповідальністю, за роботу та за родину", - каже науковець.

Як жінки, так і чоловіки нині страждають від депресії в більш ранньому віці. Перші симптоми її в середньому з'являються вже в 19 років, порівняно з 26, як це було чотири десятиліття тому.

Результати дослідження, яке охопило 30 європейських країн, оприлюднив Європейський коледж нейропсихофармакології.

Експерти підрахували, сьогодні близько 164,8 мільйонів осіб або ж 38,2% населення страждають від якогось психічного розладу, як то депресія, біполярний чи тривожний розлад, безсоння, залежність, шизофренія тощо.

Реклама:

Головне сьогодні