Хлопці, які зростали без батька, раніше заводять власних дітей – дослідники

— 7 вересня 2011, 12:22

Ті з хлопців, хто залишився без тата в віці до 7 років, на 7% частіше стають батьками до 23 років, підрахували дослідники Лондонської школи економіки.

Сини, батько яких переставав жити з родиною, коли їм було 7-16 років, стають юними татусями на 5% частіше, повідомляє The Telegraph .

Разом із цим, як виявили вчені, розлука з батьком, особливо в віці 11-16 років, може віддаляти настання пубертату в хлопців.

У дослідженні, результати якого опублікував журнал Biology Letters, узяли участь 9500 чоловіків, що народилися в 1958.

25% респондентів, які зростали в повних сім’ях, пригадали, що їхній голос почав ламатися в віці 13 років. У цьому ж віці це сталося лише з 19% тих чоловіків, чий батько пішов з родини, коли їм було 11 років або більше.

"Результати нашого дослідження вказують на те, що на час статевого дозрівання та бітьківства хлопця впливає не лише відсутність батька, але й час цієї відсутності", - говорить одна з авторів роботи, Пола Шеппард.

"Зокрема здивувало те, що пубертат хлопця може бути відстрочений у результаті подій, які відбуваються в підлітковому віці. Досі ми припускали, що такі речі "закарбовуються" в ранньому дитинстві", - додає дослідниця.

Реклама:

Головне сьогодні