Із виноградними шкідниками борються акустикою

— 8 вересня 2011, 10:33

Для цього ентомолог з Флориди Уїлл Сандерс розробив високотехнологічний акустичний пристрій, який він з успіхом випробував у боротьбі з виноградними довгоносиками.

Личинки цієї комахи живуть у ґрунті і поїдають коріння виноградної лози, при цьому гине ціла рослина, а не окрема його частина.

Гусінь виноградного довгоносика є одним з найпоширеніших шкідників на Південно-сході США. Щорічно винороби штату витрачають до 20 млн. доларів на різні засоби боротьби зі шкідниками.

Використання акустичної системи не тільки бореться з комахами шкідниками, воно дозволяє економити кошти власників виноградних плантацій на боротьбу з комахами, а також повністю відмовитися від використання пестицидів для обробки лози та ґрунту. Отже хімікати, якими обробляються ґрунт і рослини, є також токсичними для птахів, бджіл і т.д.

Таким чином, інноваційний підхід до вирощування винограду та боротьбі з шкідниками дозволяє розумно підходити до використання земельних ресурсів, та ефективно захищати навколишнє природне середовище.

Реклама:

Головне сьогодні