В'єтнамських наркоманів лікують катуванням

— 8 вересня 2011, 10:47

За словами співробітників HRW, в реабілітаційних центрах країни знаходяться тисячі хворих, яких щодня б'ють і піддають виснажливій праці, пише Вести.ru.

У доповіді представників HRW йдеться, що в період з 2000-й по 2010-й рік у в'язницях і реабілітаційних центрах В'єтнаму незаконно утримувалися і катувалися більше 300 000 осіб, які страждають на наркотичну залежність.

Однаково жорстокі заходи застосовувалися як до чоловіків, так і жінок. В'язнів змушували працювати по шість днів на тиждень. Вони працювали на різних фабриках майже безкоштовно.

Тих, хто не хотів працювати або робив це погано, катували електрошокерами, били палицями чи надовго замикали в одиночній камері.

Такі відомості були отримані правозахисниками після бесід з 34 хворими, що проходили "лікування" у 14-ти різних реабілітаційних центрах в околицях найбільшого міста В'єтнаму Хошимін.

При цьому медичні успіхи катів виявилися вельми сумнівними.

За даними HRW, лише незначній кількості наркоманів вдалося позбутися залежності, в той час як від 80-ти до 93-х хворих через деякий час після "лікування" знову починали вживати наркотики.

Реклама:

Головне сьогодні