В українських учнів досі немає підручників

— 9 вересня 2011, 13:20

Про це заявив депутат В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба партії "За Україну!".

Кириленко також звернувся з депутатським запитом до прем'єр-міністра Миколи Азарова про незадовільну роботу Дмитра Табачника на посаді міністра освіти, молоді та спорту.

"До 1 вересня на місця не надійшли усі позиції підручників, а ті що надійшли, є не в повному обсязі. В залежності від регіону України рівень забезпечення підручниками становить від 50 до 90%", - йдеться у запиті.

На переконання В'ячеслава Кириленка, це свідчить про вкрай незадовільну організацію міністерством освіти підготовки, друку, розподілу та доставки на місця підручників. А це не дозволить вчасно розпочати навчальний процес у школах.

"Ця ситуація один в один нагадує минулорічну історію, - коментує В'ячеслав Кириленко. -Уже другий рік поспіль через непрофесійність Табачника діти не забезпечені книжками".

"Як у таких умовах учитель зможе організувати навчальний процес, а діти здобувати належні знання? Хоча кабмін цього року завчасно виділив гроші на друк підручників. Це свідчить лише про невміння Дмитра Табачника професійно виконувати свої обов'язки", - переконаний Кириленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на початок 2011-2012 навчального року загальноосвiтнi школи Україна забезпеченi пiдручниками на 60-80%.

Реклама:

Головне сьогодні