США спрощують візовий режим для студентів

— 11 жовтня 2011, 17:46

Для залучення до країни найяскравіших і найталановитіших студентів Секретар національної безпеки Джанет Наполітано та Директор імміграційного і митного контролю Джон Мортон запустили програму Study in the States (Навчайтеся у Штатах).

Це ключова частина урядової програми, спрямованої на те, щоб зацікавити іноземних студентів у навчанні, подальшій роботі та відкритті бізнесу в США, повідомляє портал Освіта.

"Залучення кращих і найяскравіших іноземних талантів у наші коледжі та університети, є важливою частиною національної економіки, інноваційної політики, а також конкурентоспроможності США", – сказала Джанет Наполітано.

"Іноземні студенти та учасники програм обміну вносять неоціненний внесок у наше суспільство, а програма Study in the States є важливим кроком щодо розширення можливостей нового покоління іноземних підприємців у Америці", – додала вона.

Зараз у американських університетах, а також за програмами обміну та підготовки кадрів, проходять навчання понад 1,1 мільйона осіб без права імміграції.

У рамках нової ініціативи буде вивчена можливість зміни законодавства, розширено співпрацю між урядом та науковими колами, а також запрацює центральний інформаційний інтернет-центр Департаменту Національної Безпеки і його партнерів, що забезпечить теперішніх і майбутніх студентів свіжою інформацією про візові вимоги у спрощеному режимі.

"Програма Study in the States заохочує іноземних студентів, які шукають освітні можливості в США, щоб залишитися тут після навчання і застосувати свої нові знання у нас в країні", - сказав Джон Мортон.

Раніше цього року, Департамент національної безпеки оголосив про те, що іноземні студенти, які отримали диплом у галузі науки, технологій, інженерії та математики отримують право залишитися в США за програмою Optional Practical Training на строк до 29 місяців після закінчення навчального закладу.

Сайт програми Study in the States надає інтерактивну інформацію, що дозволяє абітурієнтам та студентам легко переміщатися етапами процесу отримання студентської візи. Сайт містить посилання на соціальні мережі, такі як Facebook і Twitter, де можна знайти візові вимоги для іноземних студентів, учасників програм обміну, а також представників академічної спільноти; блог з відео, оголошення, актуальні новини, вимоги, корисні поради та історії успіху.

Реклама:

Головне сьогодні