Люди спотворюють своє тіло під час традиційного вегетаріанського фестивалю. Фото

— 3 жовтня 2011, 12:23

Історія цього фестивалю сягає 19-го століття, коли на острові Пхукет 1825 року він був проведений уперше, пише Gazeta.ua.

У той час на олов'яних рудниках Пхукета працювало багато китайців. Одного разу для їх розваги на острів прибула трупа бродячих артистів китайського цирку. І відразу слідом за цим почалася епідемія смертельної лихоманки (можливо, денге або малярії).

Коли померло багато людей, циркачі вирішили, що боги мстять остров'янам через них. Адже вони не дотримувались правил у їжі, сексі та алкоголі, і до того ж постійно пропускали релігійні обряди.

Тому циркові працівники стали робити все, щоб заслужити прощення: відмовились від м'яса, алкоголю та сексу, почали молитись, а до того ж, щоб довести богам надмірність їх кари, стали наносити собі тілесні ушкодження. Після цього хвороба відступила. На згадку про диво на острові заснували свято, яке проводиться і до цих пір.

Перед початком фестивалю учасники утримуються від усього скоромного, паління та секс теж заборонені. Безпосередньо перед початком церемонії потрібно пройти тілесне очищення - ванну, що обпалює тіло, або купання в гарячому маслі. Друге, щоб уникнути летальних випадків, зведене до обливання.

Хода мазохістів починається рано вранці від храму та рухається по звичайних вулицях Пхукет-Тауна. Честі очищення шляхом прийняття тортур удостоюються тільки члени братства "Воїни Богів" - "Ма Сонг". Перед ходою вони входять у ритуальний транс, і тому можуть терпіти обряди умертвіння плоті.

Вони пронизують своє тіло спицями, бойовими мечами, кинджалами, металевими прутами, ланцюгами. "Ма сонг" готові ходити по склі, розпеченому вугіллю і лезах. Апофеозом стає одна з ночей, коли сотні людей піднімаються по 12-метрових східцях, які складаються з 72 гостро заточених лез. Зазвичай для більшості воїнів вдається залізти по сходах з одного боку і спуститись з іншого, не порізавши ступні.

Церемонії також проходять в шести китайських храмах, розкиданих по всьому Пхукету. Найголовніший з них - храм Джуй-Туй (Jui Tui Shrine).

Протягом дев'яти днів китайці приносять своїх домашніх богів у храм, ставлять перед ними жертовну їжу. Вони вірять, що таким чином боги вберуть у себе духовну енергію храму. Сторонні відвідувачі теж можуть увійти в святилище, щоб запалити запашні палички та свічки.

Також під час проведення фестивалю потрібно дотримуватись суворих правил: стежити за чистотою тіла, використовувати чисте кухонне приладдя (до нього не повинні торкатись люди, які не беруть участь у святі), одягатися в біле, дотримуватись норм поведінки (у фізичному й духовному сенсі), утримуватись від м'ясної їжі, утримуватись від сексу, вагітні жінки не повинні спостерігати за ритуалами, а дами, в яких почалися критичні дні, не можуть брати участь у церемоніях.

Реклама:

Головне сьогодні