NASA набиратиме нових астронавтів

— 4 жовтня 2011, 12:06

Про це, з посиланням на сайт відомства, повідомляє Лента.ру.

Серед вимог до кандидатів – звання бакалавра з інженерної справи, природничо-наукових дисциплін або математики, а також трирічний досвід роботи в суміжних професіях. Зокрема, суміжними професіями в оголошенні називаються інженер, науковий співробітник чи пілот із досвідом керування реактивним літаком.

До обов'язків астронавта входитиме робота на Міжнародній космічній станції, а також участь у місіях до глибокого космосу (ймовірно, йдеться про заплановані польоти на Марс).

Скількох астронавтів планує взяти на роботу NASA, наразі не повідомляється. Востаннє відбір проводився в 2009-му році, й тоді з-поміж більш ніж 3,5 тисяч кандидатів були відібрані лише дев'ятеро.

На початку вересня була опублікована доповідь Національної дослідницької ради, що консультує уряд США з питань космосу та науки. В ній повідомлялося, що NASA наразі потерпає від дефіциту астронавтів – з 2000-го року чисельність "космічної бригади" скоротилася зі 150 осіб до 61. При цьому було зазначено, що, задля реалізації планів із польотів до інших планет, знадобиться значно більше людей.


Реклама:

Головне сьогодні