Тест

Apple презентувала новий iPhone

Вперше за багато років новий продукт Apple презентував не Стів Джобс. Тім Кук, що змінив на цій посаді Стіва наприкінці серпня, уперше виступив перед публікою вже в статусі керівника Apple, пише Watcher.

Кук і раніше брав участь в презентаціях Apple, але представляти по-справжньому знакові продукти йому ще не доводилося.

Презентація відбулась в каліфорнійському місті Купертіно, в якому розташована штаб-квартира компанії, замість Сан-Франциско, де Apple за традицією представляла свої найбільш значимі новинки.

Можливо, відносно невеликий зал поблизу від звичного офісу був вибраний саме для зручності Кука, який не має багатого досвіду проведення подібних презентацій.

Не зважаючи на очікування прихильників, Apple не показала пятий iPhone, натомість анонсувавши випуск моделі 4S. Вона зовнішньо виглядає так само, як і попередник, iPhone 4, проте має численні покращення всередині.

Смартфон отримав потужніший двохядерний процесор A5, який також використовується в iPad 2, і завдяки ньому користувачів очікує покращена швидкодія в іграх, відео та при перегляді сайтів. Вбудована камера тепер має розширення 8 мегапікселів, оновлену оптику та вміє знімати відео в 1080p (HD).

З 12 жовтня власники пристроїв на iOS зможуть оновитися до 5-ї версії цієї мобільної операційної системи, яка за умовчанням буде встановлена на iPhone 4S. Новий iPhone має дві внутрішні антени, завдяки чому може працювати в GSM та CDMA мережах.

Функція Siri дозволяє розпізнавати ваш голос та управляти багатьма опціями смартфону

Проте чи не найголовнішою новинкою стала функція Siri, яка дозволяє розпізнавати ваш голос та управляти багатьма опціями смартфону, не торкаючись його. Система розуміє голосові команди, такі як пошук інформації, додавання подій в календар, надсилання повідомлень та багато іншого.

Вбудована камера тепер має розширення 8 мегапікселів ...
і вміє знімати відео у форматі HD
Нагадаємо, наприкінці серпня Стів ДЖобс залишив посаду генерального директора компанії. В офіційній заяві Apple зазначалося, що Джобс переходить на посаду голови ради директорів компанії.

Фото Engadget та з офіційного сайту компанії