Небувалий врожай винограду задовольнить зростаючий попит на шампанське у світі

— 5 жовтня 2011, 15:23

Рекордні темпи визрівання дозволять збільшити виробництво шампанських вин і задовольнити зростаючі потреби покупців у багатьох країнах.

Збір винограду у Франції почався на місяць раніше звичайного - 24-го, а в деяких провінціях навіть 19 серпня. Фахівці комітету шампанських вин Франції вважають, що це пов'язано з погодними умовами цього року.

Після суворої зими і дуже теплої весни, швидкість визрівання ягід кілька сповільнилася в порівнянні з рекордними темпами, зафіксованими на початку липня. Однак, літо з дощами зробило свою справу и все закінчилося раннім збором врожаю.

Винороби Шампані відзначають відмінну якість зібраного врожаю цього року, особливо вдався виноград сорту Шардоне, який є одним з трьох основних сортів винограду для виробництва шампанського. Ягоди мають відмінний баланс кислотності та цукру, а це означає, що любителів шампанського чекає видатне вино врожаю 2011 року. Повною мірою оцінити якість цих вин можна буде лише наступної весни після дегустації вина, отриманого в результаті первинної ферментації.

Експерти зазначили, що нинішній урожай здатний задовольнити зростаючий попит на шампанське на кілька років вперед. Збільшення обсягів товарообігу в Шампані спостерігається з 2010 року. Зокрема, у першій половині 2011 року міжнародні поставки шампанського збільшилися на 5,2%, а за результатами всього року по всьому світу може бути відвантажено 300-335 мільйонів пляшок.

Реклама:

Головне сьогодні