При виборі роботи українці на перше місце ставлять гроші

— 6 жовтня 2011, 14:09

Такі дані було отримано в ході опитування, яке провів Міжнародний кадровий портал hh.ua.

На запитання "Що для вас найбільш важливе в виборі роботодавця" 91,7% респондентів на перше місце поставили умови праці, маючи на увазі зарплату, соціальний пакет та можливість навчатися за рахунок роботодавця. Для 46,3% опитаних важливо, щоб компанія була виробником якісного продукту, а для 42,0% важливо чути позитивні відгуки про потенційного роботодавця від спеціалістів ринку.

Кожен четвертий респондент звертає увагу на бренд компанії (відомий він, чи ні) і її походження. Для останніх важливо, щоб компанія була міжнародною. Результати опитування показали, що українців найменше цікавить соціальна активність потенційного роботодавця, представленість в соціальних мережах та ЗМІ, а також популярність її першої особи.

79,3% опитаних переконані, що репутація міжнародних компаній є вищою, ніж в Українських. 14,1% респондентів думають навпаки. 5,7% - не змогли дати ствердної відповіді.

Переважна більшість опитаних (93,1%) готові рекомендувати свого роботодавця друзям, лише в тому випадку, якщо самі задоволені умовами праці. 15,1% - якщо в компанії відомий бренд, 11,7% порекомендують соціально відповідального роботодавця. 5,3% респондентів не готові рекомендувати свого роботодавця друзям взагалі.

Опитування проходило на Міжнародному кадровому порталі hh.ua 3-4 жовтня 2011 року. В ньому взяло участь 1 104 респондента з усіх областей України. 58,9% - кияни, 6,8% - жителі Дніпропетровська та області, 5,9% - донеччани, 4,58% - харків'яни, по 3,2% - львів'яни та одесити. Користувачі порталу - менеджери середньої та вищої ланки. 75% респондентів в даний момент працевлаштовані, а 25% - шукають місце роботи. 51% - жінки, 49% - чоловіки. Всі респонденти анонімні, але з одного ip-адреси можна відповісти лише один раз. Середня заробітна плата, яку затребують власники резюме на hh.ua, становить 6 000 гривень.

Реклама:

Головне сьогодні