Людей, які "повелись" на роботу в Києві, перетворюють на бомжів

— 7 жовтня 2011, 17:19

Людям обіцяють заплату 250-350 гривень на день, але насправді замість роботи виманюють по 520 гривень за проживання на нарах, пише "Сегодня".

Так обманули Надію, яка кілька днів тому приїхала в Київ з Житомира.

"В оголошенні в газеті було написано, що потрібен фасувальник печива. Зарплата в тиждень — 2400 гривень. Я подзвонила й приїхала в Київ влаштовуватися на роботу", — розповіла жінка.

У Києві їй пояснили, що потрібно заплатити 520 гривень за два тижні проживання в гуртожитку на вул. Героїв Севастополя, 5-а. Там її поселили в кімнату зі ще 15-ма такими ж "працівниками".

Надії запропонували роботу в "Екомаркеті", але коли жінка прийшла в магазин, їй сказали, що такої вакансії, а тим більше за такі гроші, немає.

"До нас уже кілька місяців ходять люди й кажуть, що їм хтось пропонує роботу із зарплатами 300 і вище гривень на день від нашого імені. Один раз я вже дзвонила туди. Дівчина мені сказала, що їх компанія так допомагає нам знайти співробітників. Але ми не потребуємо допомоги! І вона мені відверто сказала, мовляв, у них люди живуть, як на нарах, з усією країни, вони готові на будь-яку роботу й за будь-які гроші" — сказала співробітниця відділу кадрів "Екомаркета" Людмила Іванчик.

За інформацією видання, гуртожиток знаходиться у звичайному житловому будинку, у квартирі на першому поверсі. Усі вікна завішені жалюзями, а на вході металеві двері з кодовим замком.

"Я вчора заїхала разом з 80-ма такими, як і я, дурепами, і сьогодні з'їжджаю. Навіть не буду гроші вимагати назад, боюся, що ще приб'ють десь", — плаче 57-літня Ірина із Закарпаття.

Обмануті працівники змушені жити по 20 людей у кімнаті, спати на двох'ярусних ліжках, їсти запарені сірі макарони і митися лише 7 хвилин на день.

"Навіть жалюзі не можна відкрити — за це штраф 100 гривень", — розповіла Вікторія, яка напередодні весь день збирала пляшки разом з місцевими бомжами, щоб купити зворотній квиток додому.

Журналісти зателефонували по одному з телефонів. Жінка з компанії "Елдьбрус" сказала, що роботу надають тільки з поселенням. А коли почула, що телефонують з газети, кинула слухавку.

У міліції говорять, що нічого із цими нелегальними біржами праці зробити не можуть.

"Ми не можемо порушити кримінальну справу. Адже документально ця компанія нічого не обіцяє. Усе, що я можу порадити, — звертатися до суду", — сказав начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

Реклама:

Головне сьогодні