На Житомирщині сестрички-дошкільнята врятували з пожежі трьох малюків

— 1 листопада 2011, 11:44

Діти саме дивилися телевізор, коли він вибухнув. Полум'я поширилося за лічені секунди, та дівчатка не розгубилися, схопили двох близняток-немовлят та трирічного братика і вибігли надвір.

Тепер семеро дітей і батьки фактично - безхатьки, без будинку, майна і навіть одягу, пише ТСН.

Біда у будинку багатодітної родини сталася близько третьої дня. Батько був на роботі, а мама поїхала у школу по дітей-першокласників. П'ятеро меншеньких залишилися удома: двоє восьмимісячних близняток, трирічний Михайлик, чотирирічна Маринка і найстарша – п'ятирічна Діана. Діти дивилися телевізор, аж раптом пролунав вибух.

Крихітки за кілька хвилин могли задихнутися ядучим димом. Проте старші сестрички повелися, як справжні героїні - ні миті не вагаючись, вхопили немовлят, а старшому братикові наказали бігти за ними. У чому були - кинулися в хлів. А за якусь мить хата вже палала.

Будинок, в якому мешкала родина, належав місцевому ПТУ. Там працює батько сімейства. Житло не найкраще, бо на околиці хутора, у лісі. Але тепер і його немає. Від двох крихітних кімнаток і кухні залишились обвуглені стіни. Тож тепер багатодітна родина тулиться у старенькій бабусиній хаті. Тут немає жодних зручностей, навіть нормально спати дітям ніде, тож лягають по троє на одному ліжку.

Але найстрашніше те, що попереду зима, а дітлахи залишилися без одягу та взуття. Районні чиновники виділили погорільцям дві тисячі гривень - хай там як, а це єдина в районі сім'я, де виховують сімох діток. Кажуть, розуміють - їм би нове житло, однак придбати його коштів немає.

Батьки вірять, знайдуться люди, які не залишать їх сам-на-сам із лихом.

Реклама:

Головне сьогодні