Близько тисячі дітей цього року госпіталізували з алкоотруєнням – ГПУ

— 2 листопада 2011, 10:26

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, яку цитує Zik.

Зокрема, на початку вересня 2011 року у м. Ровеньки Луганської області до реанімації з алкогольним отруєнням тяжкого ступеню госпіталізовано двох сестер (11 та 12 років), учениць 4 та 6 класів.

Встановлено, що вони вживали самогон, яким їх пригостила 13-річна подруга. На вимогу прокурора батьків дівчат притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків із виховання дітей, незаконне виготовлення та зберігання самогону, а керівництво школи, де вони навчались – до дисциплінарної відповідальності за неналежну виховну роботу.

Службою у справах дітей цих дівчат поставлено на профілактичний облік.

Понад 1 тис. неповнолітніх вчинили злочини у стані сп’яніння, 10 тис. доставлено до органів внутрішніх справ за розпивання спиртних напоїв та появу у нетверезому стані в громадських місцях.

Водночас органами міліції, податкової служби, захисту прав споживачів, на які покладено функції контролю у цій сфері, не вжито дієвих заходів щодо запобігання незаконному обігу алкогольних напоїв, пива, припинення їх реклами, притягнення до відповідальності осіб, які втягують дітей у пияцтво, реалізують їм вказані товари.

Дієво реагували прокурори на незаконну реалізацію неповнолітнім пива, алкогольних напоїв, їх рекламу, розміщену поряд із закладами освіти. На вимогу прокурорів притягнуто до адміністративної відповідальності більше 200 осіб, які продавали дітям спиртне.

Позбавлено ліцензій на таку діяльність більше 100 суб’єктів господарювання, стягнуто до бюджету фінансових санкцій на суму майже 200 тис. грн. Завдяки втручанню прокурорів демонтовано близько 100 рекламних постерів алкогольних напоїв та пива, розташованих біля шкіл.

За результатами розгляду документів реагування, внесених Генеральною прокуратурою України, за відсутність контролю у цій сфері до дисциплінарної відповідальності притягнуто чотирьох керівників обласних управлінь захисту прав споживачів, 9 службовців Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України, трьох службових осіб органів внутрішніх справ.

Всього за результатами перевірок у цій сфері прокурорами порушено 15 кримінальних справ, опротестовано 140 незаконних актів, за документами реагування притягнуто до відповідальності 300 службових осіб.

Реклама:

Головне сьогодні