Львівська газета закликала ГПУ завести справу на Табачника через професора "Пі"

— 2 листопада 2011, 13:37

"Цими днями ми направили в Генеральну прокуратуру заяву, в якій ми просимо порушити справу проти міністра освіти Дмитра Табачника", - сказано в повідомленні видання, яке цитують Українські новини.

Слюсарчук потрапив до Книги рекордів Гіннеса, встановивши рекорд із запам'ятовування числа "Пі". Після цього його почали називати "Доктором Пі". Однак у виданні зазначили, що він не має навіть вищої освіти, а Табачник проявив службову недбалість, присвоївши йому звання професора.

"Міністр, який видав бездипломному аферистові "атестат професора", має відповісти за таке", - сказано в "Експресі".

Також газета звинувачує Табачника в тому, що він неправомірно погодив подання Президенту Віктору Януковичу нагородження Слюсарчука найвищою державною премією розміром 150 тис. гривень. "Міністр Табачник - один із таємних покровителів псевдолікаря", - додали в газеті.

Нагадаємо, на початку жовтня зазначена газета розкрила подробиці з біографії Слюсарчука. Зі слів журналістів, псевдолікар навіть почав їм погрожувати. Внаслідок розслідування видання встановило, що Слюсарчук не закінчував ані Вінницький, ані Московський медичні інститути і не має освіти лікаря.

Раніше "Доктор Пі" розповів, що втік із інтернату, поїхав до Москви, жив із циганами, які навчили його гіпнозу, а в 12 років вступив до Московського медінституту ім. Пирогова. Він називав себе відомим нейрохірургом, який нібито допоміг тисячам людей і провів безліч складних операцій.

"Експрес" встановив, що Слюсарчук закінчив інтернат, після чого вступив до Козятинського вищого професійного училища залізничників і є його випускником.

Реклама:

Головне сьогодні