Визначено найбільшого виробника вина у світі

— 2 листопада 2011, 15:42

За підсумками проведених досліджень, французькі винороби показали кращий результат у порівнянні з 2010-им роком, зробивши вина на 11% більше, ніж у попередньому, повідомляє Itar-tass.ru.

Незважаючи на складний рік в плані мінливості погоди, ця країна зуміла обійти Італію і посісти почесне перше місце. Так, за даними звіту Конфедерації виноробних кооперативів Франції, в 2011-ому році обсяг вироблених вин в країні склав 50200000 гектолітрів вина, а в минулому році - 45400000 гектолітрів.

Італійські винороби виготовили 42 млн гектолітрів. Якщо порівняти з 2010-им роком, то виробництво вина в цій країні впало майже на 17%. Даний факт фахівці пов'язують зі скороченням площі виноградників. Також цього року зменшила виробництво Іспанія - 36,5 млн. гектолітрів.

Експерти прогнозують, що найближчим часом вартість на продукцію провідних господарств Франції залишиться на колишньому рівні. За словами голови конфедерації виноробних кооперативів Франції, у поточному році урожай винограду в Європі був нижчим, ніж у попередніх періодах, і навіть успіхи виноробів Франції не виправлять ситуації, що склалася.

Реклама:

Головне сьогодні