У Києві стали одружувати геїв

— 21 листопада 2011, 13:07

Про це пише "Сегодня" з посиланням на організатора гей-весіль Тамару Петрівну.

"Звичайно, свідоцтво про шлюб, яке одержує пара після розпису, не має законної сили, але головне, що для закоханих воно значить багато", — розповіла жінка.

Церемонії одруження проводить в одному з нічних клубів, де збираються геї.

"До нас їдуть пари з усієї України, от, недавно відгуляли весілля для гей-пари з Одеси", — розповіла організатор.

Для того, щоб розписатися, парі потрібно написати заяву, після чого наречених запрошують на бесіду. Там запитують, чому захотіли зіграти весілля, як довго разом і, нарешті, яким вони бачать своє весілля. Сама церемонія точно така, як у РАГСі — марш Мендельсона, урочиста промова.

Свідоцтво про шлюб теж схоже на те, що видають у РАГСах при законному шлюбі, тільки зроблене на блакитному папері й у ньому не вписані паспортні дані.

Після розпису, традиційно, пари обмінюються кільцями (як правило, зі срібла), випивають шампанське, а далі починається гуляння.

"Обов'язково наречені стають на рушник, щоб визначити, хто буде головним у родині, також один з них кидає букет. Є й конкурси для свідків", — розповіла організатор гей-весіль.

За її словами, батьків наречених, як правило, на церемонію не кличуть, а інших, більш лояльної родичів і друзів — завжди багато. Весільний торт замовляють рідко, але завжди після весілля молодята відправляються в подорож.

Реклама:

Головне сьогодні