Cirque du Soleil: цирк по-новому. Фото

У неділю в київському Палаці спорту був аншлаг. Адже сюди зі своїм шоу приїхав відомий квебекський Cirque du Soleil.

- Це чудове шоу. Я їх дуже люблю. Я була в Австралії, Нью-Йорку, і от зараз у нас, - ділиться передчуттям вражень плавчиня Яна Клочкова.

- Дуже багато моїх знайомих гімнастів, акробатів мріяли виступати у "du Soleil", і багато туди таки потрапили, - каже танцюрист Дмитро Дікусар. Він радіє, що побачить шоу зблизька, і зможе роздивитися якісь технічні "фішки" циркачів.

Цирк було створено у 1984. Тоді там працювало лише 73 людини. Зараз по всьому світу на цирк працюють 5000 осіб, зокрема 1300 артистів.

За прогнозами, організаторів у 2011 році шоу Cirque du Soleil відвідають майже 15 мільйонів глядачів. Серед них будуть і кілька тисяч українців.

- Якщо ви бачили цю програму 6 років тому, то ви не побачите знайомих номерів. Приходять нові артисти, вони ставлять свої номери, - каже Микола Кобзов, керівник однойменного українського цирку.

За його словами, українці серед останніх, хто бачить "Cirque du Soleil".

- Просто для українців не зрозуміло, як платити за цирк 500-1000 гривень, а не 30-50 гривень. Але зараз багате населення готове їх заплатити, а за ним потягнеться середній клас, - додає він.

До Києва Cirque du Soleil привіз класичну постановку Saltimbanco. Дослівно з італійського це перекладається як "заскочити на лавку" або акробат. Саме на акробатичних номерах і тримається вся вистава, а в перерві між ними глядача намагаються смішити коміки.

У неділю їх жертвами спочатку стали VIP гості футболіст Олександр Шовковський і його дружина, а потім і звичайні глядачі.

Вистава Cirque du Soleil почалася з виступу тріо акробатів. Двоє з них були в трико кольорів українського прапору. Як виявилось, таке кольорове рішення було не випадковим. Адже виступали українці - Дмитро Швидкой, Вікторія Жердяєва та Валерія Чижевська.

Далі був вражаючий номер акробатів з жердинами. Якщо ви погано лазили по канату в школі, то ви довго шукатимете нижню частину своєї щелепи під сидінням.

А от для тих, хто їздив у дитинстві, склавши ноги на руль велосипеда, цікавим буде наступний номер танцюючого велосипедиста.

Ну і який же цирк без жонглера? У Saltimbanco він може опанувати аж 8 м'ячиками.

У другому акті, який ЗМІ знімати заборонено, відбувається якраз те саме Saltimbanco. Маленька акробатка має застрибнути на колону, яка складається з двох чоловіків і жердини. З першого разу, в неділю цей трюк не вдався. Дівчина, яка з розгойданої гойдалки мала заскочити, на плечі чоловіку, пролетіла повз них. Це був єдиний технічний збій у шоу.

Його згладили враження від наступних двох номерів, які виконували акробати під куполом.

А от враження від тисняви в коридорах Палацу спорту, черги в туалети і гардероб все ж вам нагадають, що ви таки прийшли в цирк в Україні. І саме з цих причин вам буде не смішно від роботи коміків. Адже, хто в Україні жив, той в цирку не сміється.

Яна Клочкова однією з перших вискочила з шоу.

- Як ваші враження?, - спитав у неї журналіст "УП. Життя".

- Ну я була в Нью-Йорку місяць тому. Звісно там грандіозніше. Там стаціонарна сцена, і вигляд краще, - сказала плавчиня, чиє обличчя не світилося від радості.

Хоча може це був злий жарт цирку з українськими віпами. Їх посадили внизу під самою сценою. А як зізнаються самі акробати, виставу краще дивится з верхніх рядів. Так вона виглядає ефектніше.

Вистави "Cirque du Soleil" триватимуть у Києві ще тиждень.

Фото Ліліани Бебешко

Реклама:

Головне сьогодні