Тест

Коли чекати зміни?

Громадські активісти, експерти та журналісти розробили громадські критерії чесних парламентарів та мають на меті здійснити загальнонаціональну інформаційну кампанію з їхньої популяризації серед виборців.

Кампанія "Чесно" (такою є її назва) триватиме протягом року. Вона запропонує політичним силам публічно визнати громадські критерії та користуватися ними для визначення кандидатів у мажоритарних округах.

А поки активісти обдумують подальші свої кроки, журналіст Ярослава Куцай і фотограф Марина Шеронина впродовж одного дня поспілкувались з перехожими і спитали про їхні сподівання на зміни.

Так, на думку пенсіонерки Марії Іванівни, треба щоб Господь усе стер з землі. "Бо діти наші й онуки у тих грішних пузатих правителів вчаться. І хіба вони - молоді - потім можуть хотіти від життя чогось, крім машини та усіляких інших розкошей?".

В свою чергу, школярка Марія вважає, що серед кандидатів у народні обранці, не має буди людей із кримінальним минулим.

Студент та молодий кінокритик Леонід каже, що існує така річ, як громадська думка. "Якщо вона буде на стороні більш вартих кандидатів, то, зрештою, не тільки вибори будуть прозорішими, все буде прозорішим", - вважає він.

Зазначимо, що кампанія складатиметься з перевірки нинішніх депутатів на відповідність критеріям і вимоги до політичних сил не допустити до наступних виборів тих депутатів, які будуть визнані громадськістю недоброчесними.

Ініціатива є політично незаангажованою і має на меті громадський контроль за чесністю та прозорістю виборів.

Українська правда. Життя публікує фото звичайних людей і безпосередньо їхнє бачення власного майбутнього в обличчі того чи іншого можновладця.