Харків'янин знімає порушення ПДД на відео та надсилає ролики у ДАІ. Відео

— 3 листопада 2011, 17:00

26-річний фотограф Ілля фіксує правопорушення за допомогою відеореєстратора, який встановлений в авто або на фотоапарат. Про це пише газета "Сегодня".

Потім детально описує порушення, якщо є можливість, підкріплює свої слова відеозаписом і відправляє в державтоінспекцію.

Водій з 8-річним стажем, таким чином звертає увагу ДАІ на водіїв маршруток, які регулярно порушують ПДР.

"Надіслати заяву в ДАІ мене спонукав випадок, який стався навесні. Тоді автобус № 119 на перехресті вулиць Балакірєва і Дерев'янко проїхав на червоне світло навперейми іншим авто, не дивлячись на те, що по пішохідному переходу йшли люди", - каже хлопець.

[L]Ілля надіслав відео і скаргу з детальним описуванням ситуації, яку створив водій автобусу. За деякий час з ДАІ на його адресу надійшла офіційна відповідь, в якому було зазначено, що за створення аварійної ситуації на дорозі проти водія склали адмінпротокол і відправили до суду за місцем проживання.

Саме відеопідтвердження допомогло притягнути маршрутчика до відповідальності, впевнений Ілля. Сам же водій пояснив, що в цей час погано себе почував.

Днями хлопець став свідком ще декількох порушень. "Я їхав в маршрутці № 78 і не знав, за що хапатися, коли ми проїхали перехрестя на червоне світло. На жаль, зафіксувати порушення на відео не встиг, тому ситуацію виклав усно", - каже Ілля.

В арсеналі добровольця є відео розмови з водієм автобуса маршруту № 20, який порушив кілька правил: висаджував пасажирів у недозволеному місці і об'їхав пробку проти правил.

"Порушення він пояснив тим, що інакше не встиг би за розкладом, але не врахував, що ставив під загрозу життя пасажирів", - каже фотограф-ревізор.

За словами перевізника Миколи Шевченка, чий водій потрапив під приціл камери, його водії їздять акуратно і усвідомлюють міру відповідальності за своїх пасажирів, адже працюють у нього, в основному, люди 40-50 років з великим стажем.

"Але дорога є дорога, може статися все, що завгодно і трактувати порушення ПДР може тільки співробітник ДАІ", - зазначив перевізник.

У той же час у міськуправлінні ДАІ виданню розповіли, що реагують на подібні заяви, регулярно проводять профілактичну бесіду з водіями.

Реклама:

Головне сьогодні