Червоне вино знижує рівень цукру в крові - вчені

— 7 листопада 2011, 14:03

А також знижує рівень цукру в крові та допомагає нормалізувати тиск і скорочує кількість жиру в печінці, повідомляє Korrespondent.net.

За своїм впливом на організм корисні речовини, що містяться у червоному вині, нагадують низькокалорійну дієту. Дослідження, на яке посилаються засоби масової інформації, було опубліковано фахівцями з Маастрихтського університету в номері журналі Cell Metabolism на початку листопада цього року.

Так, протягом місяця 11 добровольців-чоловіків із зайвою вагою вживали харчову добавку, яка містила 150 міліграмів транс-ресвератрола 99-% чистоти. В ході досліджень вчені фіксували, скільки енергії витрачають добровольці, скільки жирів відкладається і скільки спалюється організмом. Вивчивши отримані результати, дослідники дійшли висновку, що ресвератрол допомагає поліпшити метаболізм і такі показники, як кров і тиск.

Раніше вчені з Франції повідомляли, що червоне вино може компенсувати недолік фізичної активності. На їхню думку, речовина, що міститься в червоному вині, служить перемикачем "клітинного метаболізму" і підтримує повноцінне функціонування енергетичних центрів клітини - мітоходрій.

Реклама:

Головне сьогодні