Малкович повідомляє про рейдерську атаку (оновлено)

— 8 листопада 2011, 10:33


Про це він розповів у телефонній розмові "Українській правді. Життя".

Видавець повідомив, що здійснено рейдерську атаку на приміщення за адресою вул. Басейна 1/2, де розташовані Державна академічна чоловіча хорова капела України ім. Ревуцького та видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

У свою чергу начальник Головного управління культури Київміськдержадміністрації Світлана Зоріна на колегії КМДА у вівторок повідомила, що в ніч на вівторок співробітники ТОВ "Тригліф" почали виселяти капелу Ревуцького, що на вулиці вул. Басейна, 1/2 А.

"Уже втретє уночі капелу Ревуцького виселяють. Це приміщення знаходиться в комунальній власності. Але комунальна власність здала його приватній фірмі ТОВ "Тригліф", яке ремонтує це приміщення. На сьогодні виселяють 70 людей (працівників), які там знаходяться. Уже третій раз Головне управління культури з 8 ранку починає свою роботу з цього приміщення", - сказала вона, повідомляє Українська правда. Київ.

Жінка додала, що у ніч на вівторок з будівлі "винесли рояль, інструменти, до яких торкатися просто так не можливо".

Вона попросила першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака та голову району втрутитися у ситуацію.

Водночас депутат Київради Олександр Бригинець нагадав, що це не перша спроба захопити приміщення видавництва і капели.

За його словами, 20 серпня 2011 року представники ТОВ "Трігліф" "увірвались, крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 м. до приміщення капели, чим перетворили пам’ятку, занесену до "Зводу пам’яток історії та культури України", в аварійну будівлю".

"У капелі ім. Ревуцького давно підозрювали, що руйнація приміщення пов’язана зі спробою однієї з бізнес-структур, яка є власником частини будинку, захопити додаткову частину простору для себе", - заявив Бригинець.

За його словами, капела сподівалась на вирішення проблеми мирним шляхом і звернулась до комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

"Влада не відреагувала на прохання капели. Таким чином, акти та висновки КМДА з обстеження будівлі-пам’ятки капела ім. Ревуцького, призвели до того, що капелу виселяють", - йдеться у повідомленні прес-служби Бригинця.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні