В мерії кажуть, що захистять капелу і видавництво. Буде суд

— 9 листопада 2011, 11:25


Про це заявив заступник голови КМДА Леонід Новохатько, повідомляє прес-служба мерії.

"Київська міська державна адміністрація обурена захопленням приміщення. Тим більше, що будинок – пам’ятка архітектури. Ми підтримуємо і капелу, і видавництво. Балансоутримувач приміщення – КП "Київжитлоспецексплуатація" – ще в жовтні звернувся до Господарського суду щодо припинення ремонтних робіт та відновлення демонтованого міжповерхового перекриття", - сказав чиновник.

Він додав, що засідання суду призначене на 17 листопада.

"Капела імені Л. Ревуцького зазнала великих збитків, пошкоджено дорогий концертний рояль. Ми цю ситуацію так не залишимо. Це позиція голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова", – підкреслив Новохатько.

Як відомо, 8 листопада близько 7 ранку представники ТОВ "Тригліф", яке займає перший та антресольний поверхи будівлі на вул. Басейній, 1/2, самовільно розпочали демонтаж міжповерхового перекриття. Таким чином орендарів зазначеної будівлі – Муніципальну академічну чоловічу хорову капелу імені Л. Ревуцького та дитяче видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" – фактично викинули на вулицю. Директор видавництва Іван Малкович назвав це рейдерським захопленням.

20 серпня працівники ТОВ "Тригліф", зруйнувавши підлогу та перекриття між І та ІІ поверхом, проникли до приміщень, які орендує хорова капела.

У мерії наголосили, що роботи розпочато самовільно, без узгоджень з відповідними службами міста, у тому числі з Головним управлінням охорони культурної спадщини, а також із балансоутримувачем – КП "Київжитлоспецексплуатація".

8 листопада працівники "Тригліф" винесли з капели інструменти "до яких навіть торкатися не можна". Зокрема старий рояль, який, за даними депутата Київради Олександра Бригинця, коштує 150 тисяч доларів.

У "Тригліфі" захоплення приміщення назвали "ремонтом".

Українська правда. Київ


Реклама:

Головне сьогодні