У Донецькому національному університеті під ударом міжнародний факультет і буфети?

— 9 листопада 2011, 14:02

На міжнародному факультеті Донецького національного університету працювало 27 осіб і навчалося 50 студентів. Багато працівників уже отримали повідомлення про те, що повинні забрати трудові книжки. Із 1 листопада вони не мають чинних трудових договорів, пише Радіо Свобода.

За словами голови правління профспілкової організації працівників ДонНУ Володимира Подмаркова, міжнародний факультет був на повному самозабезпеченні. Тобто зарплата нараховувалась із коштів, які сплачували іноземні студенти.

"Про причини не кажуть, на контакт не йдуть, копії наказу не дають. Фактично знищується факультет. Подають зараз версію, що факультет маленький, студентів мало. Я вважаю, що виникла необхідність прибрати людей небажаних, наприклад, в.о декана, голову профкому, його заступника", - вважає він.

Зі свого боку, виконувач обов’язків ректора ДонНУ Петро Єгоров не коментує ситуацію.

Крім цього, у навчальному закладі на кілька днів закривали буфети. Студенти б’ють на сполох – бояться подорожчання їжі.

Можливу причину називає працівниця буфету Галина, яку збираються звільнити. "Тому, що хочуть здати в оренду", – каже вона.

А студент Віталій висловив таке побоювання: "По університету ходять чутки, що новий буфет вже не буде належати до структури університету, а буде приватний. Цей приватний власник є родичем або дуже близькою людиною до в. о. ректора Єгорова. Зрозуміло, що ціни піднімуться, як очікують, в два-три рази".

Петро Єгоров виконує обов’язки ректора Донецького національного університету з липня минулого року. У середині жовтня, під час візиту до Донецька, міністр освіти Дмитро Табачник запевнив, що вибори місцевого ректора пройдуть найближчим часом.


Реклама:

Головне сьогодні