В Україні відкриють пункти прийому заяв на отримання польських віз

— 9 листопада 2011, 16:34

Таким чином Польща планує до європейського футбольного турніру зменшити навантаження на теперішні консульства, а також полегшити українським громадянам отримання візи – без черг і тривалих міжміських подорожей, оскільки не у всіх обласних центрах є польські консульства, пише Радіо Свобода.

Перші пункти прийому польських візових анкет з’являться до кінця місяця в Івано-Франківську і Львові. Потім, до кінця року, в Тернополі, Рівному та Луцьку, а починаючи з січня, у Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Києві.

Загалом планується відкриття 14 таких пунктів, говорить Рафал Вольський, керівник Консульського відділу Посольства Польщі у Києві.

Візові центри будуть розміщені у центрах міст: або в окремих будівлях, або у великих бізнес-центрах, щоб подавачі заяв легко могли туди дістатися, говорить Шрінараян Санкаран, представник міжнародної компанії VFS Global, яка виграла тендер і буде, власне, займатися обслуговуванням згаданих центрів.

Щоб скористатися послугами пункту прийому анкет, клієнт має зареєструватися на його сайті або записатися по телефону – потім він приходить на певний час і не стоїть у черзі, зазначає Шрінараян Санкаран.

Послуги візових центрів коштуватимуть 225 гривень. Це не враховуючи власне консульського збору. Проте деякі з них треба буде оплатити додатково. Зокрема, йдеться про фото та кур’єрську доставку.

Реклама:

Головне сьогодні