Меріл Стріп стала найкращою акторкою року

— 1 грудня 2011, 12:27

Цю нагороду, яка вважається однією з найпрестижніших в американському кінематографі, присудила нью-йоркська організація Critics Circle, де призи роздають кінокритики, пише Бі-бі-сі.

Бред Пітт визнаний найкращим актором за його роль у спортивній драмі "Людина, яка змінила все" (Moneyball), а також за роботу в картині "Дерево життя" (The Tree of Life) режисера Терренса Маліка.

Німий фільм "Артист" (The Artist) назвали найкращим фільмом року, а його режисер Мішель Хазанавічус отримав звання найкращого режисера.

Премії офіційно вручать на церемонії, яка відбудеться 9 січня.

Інші акторські нагороди дісталися Джессіці Честейн за ролі другого плану в картинах "Допомога" (The Help), "Дерево життя" і "Ховайся" (Take Shelter), а Альберт Брукс отримав звання найкращого актора другого плану за фільм "Драйв" (Drive).

Документальний фільм у форматі 3D "Пещера забутих снів" (Cave of Forgotten Dreams) Вернера Херцога завоював звання найкращого нехудожнього фільму.

Іранську драму "Розлучення" (A Separation) визнали найкращим іншомовним фільмом.

Цього року нью-йоркські кінокритики роздали нагороди раніше за інші світові фестивалі.

"Я подумав, що нам було б цікаво проголосувати до того, як почнуть роздавати інші нагороди, - сказав голова Товариства кінокритиків. - Підсвідомо або свідомо, на людей впливає голосування інших груп".

Реклама:

Головне сьогодні