Спецагенти ДАІ під виглядом пасажирів штрафують водіїв

— 2 грудня 2011, 12:43

Вони фіксують порушення водіїв, на основі чого складаються адмінпротоколи, пише газета "Сегодня".

"Ми вже склали 8 протоколів. За цими матеріалами караються водії і проводиться розмова з власниками таких маршруток. Ми попередили приватників, що при повторному порушенні міськрада буде позбавляти ліцензії. Поки ж застосовуються штрафні санкції від 400 до 1 тис.700 гривень", - каже мер Маріуполя Юрій Хотлубей.

Зараз погодилися попрацювати на маршрутах Маріуполя шість колишніх співробітників ДАІ (вони або попали під скорочення штату, або вже на пенсії). У мерії обіцяють розширювати штат дружинників. Поки що вони працюють на громадських засадах, але депутати обговорять, як можна матеріально зацікавити громадських спостерігачів.

"Ми постараємося створити велику дружину. Подумаємо разом з депутатами, як простимулювати цих людей - або невеликою винагородою, або якоюсь іншою допомогою. Найголовніше, що вони - фахівці, а не прості пасажири. Вони можуть протокольно, за всіма правилами, зафіксувати порушення", - повідомив мер Маріуполя.

Як розповів начальник УДАІ в Донецькій області Володимир Астапкович, Маріуполь - поки перше і єдине місто в регіоні, де почала працювати добровільна дружина.

Реклама:

Головне сьогодні