Як не погоріти в новорічну ніч?

— 27 грудня 2011, 13:43

Днями міліціонери вилучили три тисячі кілограмівпростроченої піротехніки.

Власник магазину, де реалізовувалась продукція, не мав жодних документів на її продаж, а клієнтів він заманював великими знижками, повідомляє ТСН.

Вогнеборці кажуть, що такі новорічні атрибути є основною причиною пожеж у святкову ніч.

Фото hqwalls.com.ua

Ще одна причина новорічних пожеж – ялинкові вогні. 31 грудня їх запалюють чи не в кожній квартири, а це призводить до перевантаження електромережі і, відповідно, займання.

Особливо небезпечні електричні гірлянди з ринку та без сертифікатів якості. Вони з легкістю можуть перетворити свято на трагедію.

За словами киянина Антона, який минулого року пережив новорічну пожежу, йому не пощастило з китайською новорічною гірляндою. Через закорочнення китайських вогнів, вигоріла ціла кімната.

Фото osobnyak.uol.ua

"Я й уявити не міг. Що таке може бути. Думав, перебільшують, говорячи про пожежі від гірлянд", - розповів чоловік.

Врешті новорічну ніч Антон зустрічав з пожежниками, а мати киянина отримала опіки.

Не слід обминати увагою і новорічну ялинку. Людям, які віддають перевагу штучній, треба пам’ятати, що її роблять з поліетилену. А цей матеріал спалахує від однієї іскри.

Фото yooy.ru

Як варіант можна придбати вогнетривку ялинку. Їх також є багато, але коштують вони набагато дорожче.

Щоб новорічна ніч пройшла безпечно, пожежники радять запастися вогнегасником.

А правоохоронці тим часом обіцяють перевірити усі "піротехнічні" магазини у столиці.

У МНС радять дотримуватися певних вимог безпеки, щоб не зіпсувати новорічне свято.

Зокрема, ялинку радять встановлювати подалі від джерел відкритого вогню та опалювальних приладів.

На ялинку не можна встановлювати свічки та бенгальські вогні, особливо в поєднанні з ватним "снігом" і паперовими іграшками, а підключення гірлянд до електромережі повинне виконуватися тільки за допомогою стандартних з’єднань.

При використанні хлопавок треба пам’ятати, що їх не можна направляти в обличчя або освітлювальні прилади, застосовувати її поблизу полум`я свічок або розпечених спіралей. Дітям можна підривати хлопавки тільки в присутності дорослих.

Петарди, наголошують в МНС, не можна носити у кишенях і без упаковки, розбирати та затримувати в руках після підпалу. Підпалені петарди необхідно відкидати від себе на відстань 5-6 метрів.

Бенгальські вогні рекомендується використовувати тільки у великих вентильованих приміщеннях або на вулиці.

У Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА радять у разі виникнення непередбачуваних наслідків під час користування піротехнікою, звертатись до оперативного чергового за тел.: 430-50-10 (цілодобово), або до "Київської служби порятунку" за тел.: 430-37-13 (цілодобово).

Реклама:

Головне сьогодні