Шампанське стало основою популярної дієти

— 5 грудня 2011, 15:49

За її словами, через напружений графік роботи на телебаченні, вона часто не могла дозволити собі нормальний обід і вживала страви швидкого приготування, запиваючи їх келихом червоного вина.

Одного разу її знайомий запропонував замінити вино шампанським, а також постійно вживати здорову їжу замість того, щоб переходити з однієї дієти на іншу. Кара послухалася поради, стала випити 1-2 келихи шампанського в день і вживати здорову, багату на вітаміни їжу. Завдяки цьому вона схудла на 10 кілограм, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

Тепер у жінки з'явилися тисячі послідовників, і незабаром вона навіть збирається написати книгу, присвячену своїй "шампанській дієті". Як вважає сама Кара, здорова їжа допомогла їй навчитися цінувати своє тіло і вживати менше шкідливої та калорійної їжі.

Однак, на думку співробітників Британського фонду харчування, жінкам потрібно з обережністю ставиться до цієї дієти, і не збільшувати дози. Один-два невеликих келиха шампанського в день не принесуть шкоди, адже вписуються в рекомендовані для жінок норми щодо вживання спиртного.

До того ж, навіть будучи на дієті, не можна повністю забороняти собі такі радощі життя, як спиртне чи шоколад - в помірних кількостях, звичайно ж. Маленькі поблажки матимуть потужний позитивний психологічний ефект.

І все ж таки, для позитивного фізіологічного ефекту не обов'язково вживати шампанське кожен день. Хоча в ньому, як і у вині, містяться корисні для здоров'я поліфеноли. Однак, їх можна отримати і з інших продуктів, якщо зробити свій раціон багатим і різноманітним.

І все ж, Кара і тисячі її послідовників, твердо вірять в шампанському дієту. Як же слід харчуватися в даному випадку?

Типовий раціон одного дня: на сніданок бутерброд з цільнозернового хліба із сумішшю на основі оливкової олії. Пізніше можна перекусити бананом. На обід - піца з козячим сиром, смаженим червоним перцем і грибами. На вечерю запечена риба тілапія з овочевим рагу, як гарнір. Запити все це одним-двома келихами шампанського.

Реклама:

Головне сьогодні