Третина британських підлітків не мають жодної книги

— 7 грудня 2011, 11:17

Вчителі, письменники та журналісти називають цю ситуацію катастрофічною, пишуть Вести.ru із посиланням на The Daily Telegraph.

В опитуванні британського Фонду грамотності брали участь 18 000 дітей і підлітків у віці від 8 до 16-ти років. Жодної книги не виявилося в сім'ях 33,2% опитаних. Це майже 3,8 мільйона осіб. Як показали результати дослідження, дівчаток, привчених до читання, значно більше, ніж хлопчиків-книголюбів.

Крім того, виявилося, що діти, які хоча б зрідка беруть у руки книжку, вчаться значно краще за своїх однолітків, що залучаються до друкованого слова тільки в школі.

За словами британських вчителів, культурний рівень підлітків за останні роки значно знизився. Ще сім років тому, своїх книг не було лише в одного підлітка з 10, сьогодні - у кожного третього. Діти самі не розуміють, що позбавляють себе однієъ з найбільш цікавих речей у світі, пишуть журналісти.

Напередодні новорічних свят британський Фонд грамотності планує провести благодійну акцію і зібрати пожертви на книги для дітей.

Реклама:

Головне сьогодні