Укрзалізниця скасовує популярні напрямки руху? Відео

— 7 грудня 2011, 11:18

Про це повідомляють журналісти програми "Факти.Тижня".

Як зазначається з посиланням на документи "Укрзалізниці", серед скасованих рейсів – популярні напрямки.

"Серед них (скасованих) ті, які вважаються основними. І завжди заповнені пасажирами. Наприклад, у бік Львова – це фірмовий 93-ій поїзд, та 98-ий", - зазначають журналісти.

В "Укрзалізниці" пояснюють, що відміна такої кількості потягів буде корисною для пасажирів, бо замість повільних поїздів, Україною курсуватимуть швидкісні експреси.

"Денний поїзд за добу робить 2 рейси, враховуючи те, що піврейсу робить нічний поїзд. Звісно, ефективність його збільшується у 2-2,5 рази. Тобто одним і тим рухомим складом, якщо його розібрати, ми можемо перевезти у 2-3 рази більше пасажирів", – пояснює перший заступник начальника пасажирського управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус.

Скорочується і час поїздки. З Львова до Києва можна буде доїхати за 4.5 години. Але залізничники переконують: скасування такої кількості потягів експреси не компенсують.

"Без швидкісного сполучення залишається 80% України. Оце тільки Львів, Київ, Полтава, Донецьк (буде покрита експресами), куди футболістів водять", – каже Сергій Москалець, голова вільної профспілки машиністів депо "Кременчук".

Крім того, залізничники побоюються скорочень у зв’язку зі скасуванням рейсів.

Реклама:

Головне сьогодні